Cilindersloten

Een goed begin is het halve werk wordt er vaak gezegd en dat geldt natuurlijk ook zo bij inbrekers. Wanneer een inbreker goed voorbereidt is, heeft hij verschillende technieken om gemakkelijk uw deur open te breken. Daarentegen houdt dit voor jou natuurlijk in dat je het huis beter moet beschermen tegen inbraken. Bijvoorbeeld door middel van een goed slot. Een goed slot op de deur zorgt er namelijk voor dat een inbreker veel minder kans heeft om de deur gemakkelijk open te breken. De inbreker zal hierdoor snel kiezen om de woning over te slaan. We gaan vertellen welke sloten dan precies goed zijn.

Van welke sloten schrikt een inbreker?

Een inbreker kent natuurlijk de meeste sloten wel zo’n beetje. Hij is er al veel tegengekomen en heeft bij de meeste sloten wel een goede techniek om deze in te breken. Toch is het beste slot nog steeds wel een cilinderslot. Cilindersloten zijn namelijk sloten waar de meeste sleutels wel inpassen, maar die niet zomaar opengemaakt kunnen worden met de meest voor de hand liggende technieken. Voor een cilinderslot heb je echt een passende sleutel nodig. De groeven in de sleutel komen namelijk overeen met de staven die in het slot zitten. De ze staven moeten in de exact goede positie komen te staan alvorens het slot geopend kan worden. Mocht het niet goed komen te staan dan kan de sleutel niet draaien en kan het slot dus niet zomaar opengemaakt worden. Alleen met de goede sleutel kan iemand de deur openkrijgen.

Kerntrekken

Toch hebben criminelen voor deze techniek al wel iets uitgevonden, namelijk kerntrekken. Cilindersloten met kerntrekbeveiliging zijn dus belangrijk, maar wat is kerntrekken dan? Bij kerntrekken wordt een grote schroef in het slot gedraaid. Vervolgens trekt de inbreker deze schroef met veel geweld weer uit de deur en op dat moment is het slot kapot gemaakt en kan hij de deur openen. Wanneer hij de deur open heeft, kan hij inbreken. Kerntrekbeveiliging is een speciale soort beveiliging die bedoelt is om dit soort streken te voorkomen. Er is een stalen brug geplaatst over de cilinder waardoor de inbreker niet maar zomaar een schroef in de cilinder kan boren. Vervolgens is het dus onmogelijk om deze techniek toe te passen en bent u beschermt tegen de inbreker. Zoekt u dus een goed slot om inbrekers te weren dan zijn deze cilinder sloten de beste optie.

Elektronische beveiliging

de Covid / corona periode is hopelijk eindelijk voorbij. Alleen door de economie zullen er veel meer inbraken gepleegd worden. Zorg daarom naast een goed SKG 3* cilinder ook voor een goed alarmsysteem. Je kan daarvoor kiezen voor een zeer goed alarmsysteem bij draadloos-alarmsysteem.com . Zij verkopen kwaliteitssystemen. Zo weet je dat je goed beveiligd bent en weinig problemen en onderhoud hebt en krijgt van je alarmsysteem. Een alarmsysteem van de bouwmarkt is zeker niet zo goed en betrouwbaar als een NCP gekeurd alarm die werkt op 868Mhz signaal. Een alarmsysteem van het lager segement werkt veelal op 434Mhz en is daardoor niet betrouwbaar. Zo is een Alarmsysteem van Ajax wel betrouwbaar en daarvoor heb je geen abonnement nodig en is het alarmsysteem volledig in eigen beheer.

admin Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord