Cilindersloten

 
Er zijn verschillende cilindersloten die inbrekers buiten de deur moeten houden. Op die manier kun je niet alleen gerust van huis gaan zonder dat je bang hoef te zijn voor een inbraak, maar ook veel lekkerder slapen omdat je dus niet bang hoeft te zijn dat er inbrekers de deur binnen komen wanneer je ligt te slapen. Bijvoorbeeld Cilindersloten en dan de variant die ook beveiligd is tegen kerntrekken. We gaan je laten zien waarom deze sloten de beste manier zijn om te beschermen tegen inbraak door inbrekers.

Wat zijn Cilindersloten en waarom zijn dit goede sloten?

Een cilinderslot is een slot waar zich een cilinder in bevindt. In zo’n cilinder bevinden zich een aantal kleine stiftjes. Deze stiftjes horen in een bepaalde positie te komen staan. Wanneer deze in de juiste positie komen te staan, lukt het om het slot te openen. Het kan dan dus ook dat er een andere sleutel in het slot wordt gestoken. Op dat moment worden de stiftjes wel in een bepaalde positie gezet, maar niet in de juiste. Je zult dan merken dat het slot niet open kan draaien ondanks dat de sleutel wel het slot in kan gaan. Dit maakt het dus heel lastig om de deur te openen zonder de juiste sleutel. Toch zijn inbreker niet dom en gaan deze met de tijd mee. Telkens weten zij mee te gaan met de nieuwere sloten en verzinnen zij dan dus ook nieuwe technieken om goede sloten te openen. Een zo’n techniek is bijvoorbeeld kerntrekken.

Een slot met kerntrekbeveiliging

Gelukkig is er tegenwoordig ook een cilinderslot waar deze kerntrekbeveiliging. Deze beschermt dus tegen de nieuwste technieken ook. bij kerntrekken wordt namelijk gebruik gemaakt van grof geschut. Door middel van een schroevendraaier wordt er eerst een schroef in het slot geboord. Vervolgens gebruikt de inbreker een koevoet om de schroef uit het slot te trekken. Het slot is dan ook geforceerd en de inbreker kan binnen in de woning zijn slag slaan. Wanneer je gebruikt maakt van een slot met deze beveiliging dan is het lastig voor de inbreker om het slot op die manier open te breken. Dat komt omdat dit slot een geharde stalen brug heeft. Hierdoor is het niet mogelijk om een schroef in het slot te beuren en daarmee kan het kerntrekken dus ook niet zomaar gebeuren. De inbreker zal het slot zien en nog een extra keer nadenken voor hij een poging tot inbraak bij jouw woning gaat uitvoeren. Al met al is het dus een ideaal slot om inbraak tegen te houden. Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd de sloten te vervangen zodat inbrekers dus ook geen kans maken.

Mark Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord