zo. mei 26th, 2024

Goede deurbeveiliging: essentieel voor een veilig huis

Een veilige woning begint bij goede deurbeveiliging. De deur is immers de eerste hindernis voor ongewenste bezoekers. Een inbreker kan met een simpele schroevendraaier of koevoet al snel een onbeveiligde deur openbreken. Daarom is het belangrijk om te investeren in goede deurbeveiliging. In dit artikel bespreken we de verschillende opties voor deurbeveiliging en geven we tips voor het kiezen van de beste beveiliging voor jouw woning.

Opties voor deurbeveiliging

Er zijn verschillende opties voor deurbeveiliging. Hieronder bespreken we de meest voorkomende methodes:

1. Veiligheidssloten
Een veiligheidsslot is een slot dat extra beveiliging biedt tegen inbraak. Dit type slot heeft meerdere pinnen die in de deurpost vallen, waardoor de deur niet zomaar open te breken is. Het is belangrijk om te kiezen voor een veiligheidsslot met het SKG-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het slot voldoet aan de eisen van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw.

2. Anti-inbraakstrips
Een anti-inbraakstrip is een metalen strip die op de deur en deurpost wordt bevestigd. Deze strip maakt het voor inbrekers moeilijker om de deur open te breken. Anti-inbraakstrips zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen.

3. Deurbeugels
Een deurbeugel is een metalen beugel die aan de binnenkant van de deur wordt bevestigd. Hierdoor kan de deur niet zomaar open worden geduwd. Deurbeugels zijn vooral geschikt voor deuren die naar buiten openen.

4. Veiligheidsbeslag
Veiligheidsbeslag is een metalen plaat die over de deurklink wordt geplaatst. Hierdoor kan de klink niet zomaar worden afgebroken. Veiligheidsbeslag is verkrijgbaar in verschillende maten en modellen.

Tips voor het kiezen van de beste beveiliging

Het kiezen van de beste beveiliging voor jouw woning kan lastig zijn. Hieronder geven we een aantal tips om de juiste keuze te maken:

1. Kies voor beveiliging met het SKG-keurmerk
Een SKG-keurmerk geeft aan dat de beveiliging voldoet aan de eisen van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Kies dus altijd voor beveiliging met dit keurmerk.

2. Kijk naar de PKVW-eisen
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) stelt eisen aan de beveiliging van woningen. Kijk naar de eisen van het PKVW en kies beveiliging die hieraan voldoet.

3. Laat de beveiliging installeren door een professional
Laat de beveiliging altijd installeren door een professionele installateur. Zo weet je zeker dat de beveiliging goed is geïnstalleerd en optimaal werkt.

Conclusie

Een goede deurbeveiliging is essentieel voor een veilig huis. Er zijn verschillende opties voor deurbeveiliging, zoals veiligheidssloten, anti-inbraakstrips, deurbeugels en veiligheidsbeslag. Het is belangrijk om te kiezen voor beveiliging met het SKG-keurmerk en te kijken naar de PKVW-eisen. Laat de beveiliging altijd installeren door een professional. Met goede deurbeveiliging zorg je voor een veilige woning en kun je met een gerust hart de deur achter je dichttrekken.

Door blog

Gerelateerd bericht